Påsken nærmer sig med hastige skridt. I år falder påsken tidligt, men faktisk kan det variere i hele perioden mellem 22. marts og 25. april. En simpel huskeregel for hvornår påsken falder, er, at Påskedag altid er på den første søndag efter, at der har været fuldmåne, efter vi har passeret forårsjævndøgn, som altid er den 21. marts. Uanset hvornår påsken falder, så er den spækket op med gode og dejlige traditioner. Mange af vores mest værdsatte danske traditioner indeholder hygge med familien og god mad, og det er lige præcis også sådan det er med påskefrokosten.
Den danske påskefrokost
En traditionel påskefrokost indeholder som regel en base af rugbrød. Hertil startes der ofte med sild, som varierer i mange forskellige afskygninger, f.eks. krydrede sild, karrysild og stegte sild. Et rigtigt påskebord vil også have masser af æg, som ofte suppleres med f.eks. rejer og tun. Dertil kommer der, alt efter smag, diverse forskellige slags pålæg som f.eks. hamburgerryg og leverpostej. Efter brødet kommer der en lun ret, som helst skal have bestanddele af enten æg, lam eller kylling. En rigtig traditionel lun påskeret er skidne æg, som er æg i sennepssovs.
Alternativ påskefrokost
Der findes mange variationer af påskefrokosten, og de fleste sætter også deres eget præg på den, så de får lige netop de lækkerier, som de bedst kan lide. Hvis man ikke er til ovenstående traditionelle danske påskefrokost, så kan man selvfølgelig variere maden, som man har lyst til, da det vigtigste er, at man hygger sig sammen. Hvis påskefrokosten er for overvældende at lave, eller hvis man ikke føler sig hjemme i et køkken, så er det også en mulighed at bestille maden udefra. Derved slipper man selv for det hårde arbejde, men kan stadig nyde skøn og lækker mad. Uanset hvilken løsning man vælger, så er det vigtigt at huske, at hofdrikken til påskefrokosten består af en god påskebryg og en snaps til silden.